maandag 18 januari 2010

Zon 17-01-2010: eindelijk nog eens op de fiets...

Eindelijk…nog eens fietsen!

We zijn al 3 zondagen ver in het nieuwe jaar en nu zaten we maar voor de eerste keer een zondag op ons fiets. Het “mooie” weer van de voorbije weken besliste er anders over.

Zaterdag hadden de meeste onder ons een fietstest afgelegd om de voorbereiding op de Marmotte vanaf nu te starten.

Om 9uur stonden al een Eddy, Kristof, Andy, Sven, Jeroen en Steven te wachten toen Dirk en ikzelf kwamen aangereden. Ik had niet echt de perfecte combinatie kleren aan, reed vlug nog eens naar huis achtervolgd door de rest van de bende. Vanuit Zulte ging het richting het dokterkabinet waar Erik op dat moment zijn test aan het afleggen was.

Klik op de kaart voor een grotere weergave met méér mogelijkheden.

Door het centrum van Waregem richting Desselgem, het was de bedoeling dat we naar Deerlijk reden, kleine misrekeningJ. Door Desselgem centrum naar de leie, waar het richting Kortrijk ging. Eens in Kortrijk gekomen namen we afscheid van Sven en Kristof die vroeger moesten thuis zijn. De rest reed door richting Menen. Een bewering van Dirk dat we door konden bleek onjuist te zijn…die wegenwerken in Vlaanderen toch.

Enfin; na wat cyclocross, onze fiets was toch al vuil, reden we verder langs de leie. Toen we aan een brug kwamen besloten we dat het mooi geweest was en reden we terug richting moeder de vrouw. Vlug waren we terug in Kortrijk, in Harelbeke eens de andere kant genomen zodat we niet door het “vuile” bosje hoefden te rijden.

In Sint-Eloois-Vijve reden we terug naar de vertrouwde kant van de leie. Even later reden Dirk, Jeroen en ik af in Zulte. De andere overgebleven reden verder richting Deinze.

Een ideaal tripje, de sfeer was goed, de snelheid lag perfect binnen de grenzen van iedereen. Moest de dokter meegereden hebben, hij zou fier geweest zijn…iets wat de President ook wel was.



David

6 opmerkingen:

  1. Het was een plezant ritje zondag. Niet alleen omdat hij mijn eerste ritje met de koersvelo was in 2010, maar ook omdat de sfeer goed zat. Het tempo lag niet te hoog, maar dat hoefde ook niet, want onze hartslag bleek plots belangrijker geworden dan de snelheid. Wat een fietstest en een gesprek met de dokter toch allemaal niet kan doen hé! :-)
    Kortom, ik kijk al uit naar volgende zondag! Hopelijk met mooi weer!

    groenten en fruit
    Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zoals al veel gezegd...lang leve de hartslag. Wacht maar tot deze zomer gasten...dan zullen we wel vliegen. Diegene die ons nu voorbij vliegen zullen dan wel minder vliegen...en ziek zullen ze worden van de wind die ze pakken als wij ze voorbij vliegen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch mooi: dat ritje, dat tempo-tje, die hartslag, de compagnie, het weer, de sfeer, ...
    Schitterend het feit dat er 's anderendaags zonder vragen al een verslag was geschreven en dat Jeroen's gps mijn tekenwerk vederlicht gemaakt had. Wat een bende, die Merijenniezere ! Alleen jammer da ik nu een verkoudheid heb. Het geeft me een déjà-vue van verleden jaar. let's hope not want toen heeft dat toch véél te lang geduurd zulle :(

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.