woensdag 16 december 2009

Zon 13-12-2009: de frisse Zwalmtocht

Met redelijk wat vertraging toch het verslag van de rit van vorige zondag. De activiteit op het Merijenniezere bureau is de jongste dagen hoog geweest rond het MerijenMarmotte gebeuren. Maar toch een moment om snel een verslag te maken van de fijne maar zeer frisse rit van vorige zondag.

Je voelde het de zaterdag al komen: de nacht zou voor een serieuze afkoeling zorgen en de laagjes kledij zouden in aantal moeten toenemen om zich beter te wapenen tegen de temperaturen die toch richting vriespunt begonnen te kijken. Voordeel was wel dat er geen twijfel was zoals de voorbije weekends rond fietsen of zwemmen. Koud, ja, maar goed om in te rijden hé.

Goed op tijd uit te veren om schoon op tijd op de afspraak te zijn ... maar wat bleek: mijn achterwiel stond plat. Nog snel de achterband vervangen en de anderen verwittigen dat ik het afspraakuur niet kan halen.

Nadien toch goed de anderen ontmoet tussen de beide afspraakplaatsen en daar heel efkes Sinterklaas gespeeld en lidkaartjes uitgedeeld. Wat een vereniging toch hé, die Merijenniezere.

Terug naar Deinze en zo bijna identiek als de vorige keer naar Nazareth gereden. De uitspraken van sommigen gaan we hier niet herhalen, want zeggen we hier alles dan is er geen drive meer om mee te komen rijden ;-) Maar er waren er goede bij. Verderrijden was de boodschap. Van Nazareth reden we door naar Semmerzake, want we wilden doorsteken naar de Zwalmstreek. Gavere, Dikkelvenne, Beerlegem, ... allemaal gemeente die we doorkruisten.

Sven wilde samen met Kristof ons een heel mooi punt laten zien, en enige toertjes rond een of andere Kerktoren en wat zoekwerk vonden we dat punt ook. Een groepsfoto is er het resultaat van.


Velzeke moet het verste punt geweest zijn uit ons parcours.

Het was een zeer mooie tocht met een aantal fait-divers, zoals in het eerste deel de plotse verdwijntruc van Dirk als opgemerkte gebeurtenis kon onthouden worden.

In elk geval was het weer een leuke tocht. En onze winterkledij is écht wel van goede kwaliteit.
De foto's :


Op de foto's ook vooral naar het landschap en de horizon kijken.

1 opmerking:

  1. Dat kan ik alleen maar beamen Eddy! In mijn nieuwe outfit niksken koud gehad! Behalve mijn voeten... MRNZ kledij en groep TOP! ;)
    Grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.