dinsdag 10 februari 2009

Zon 9-2-09: The one and only ... Adriaan Brouwerroute

… Adriaan Brouwer route. Een zware tocht, met hier en daar venijnige hellingen in. Een ideale voorbereiding met de Ronde in het vooruitzicht.

We vertrokken met 5 man om 9u. op ons afspreekpunt. Andy, Eddy, Dirk en ikzelf waren aanwezig samen met Wesley uit Machelen. We vertrokken richting Oudenaarde met als eerste klim van de dag Col Du Point Vue. We waren hier bij een bendeke gekomen en reden in peloton naar boven. Boven werd op er de rest gewacht maar we waren Wesley kwijtgeraakt. Nog eventjes gewacht maar Wesley niet meer gezien. Dan maar verder getrokken in de veronderstelling dat hij zijn makker zou vergezellen, hetgeen achteraf bleek juist te zijn.

We reden verder via de baan Kruishoutem – Oudenaarde. Ons genoeg bekend, zodat geen verdere uitleg hoeft. We kwamen in het centrum aan reden naar de ophaalbrug, erover, verder links langs de andere kant van de schelde om zo uit te komen in centrum van Ename (mmmmmmmmmmm) uit waar we richting spoorweg reden waar we op een minder bekende maar steile helling uitkomen. Andy haalde hier herinneringen op van vroeger, volgens mij was hier op dit moment liever ergens anders! We reden naar boven en zo verder richting Wolvenberg die we naar beneden reden. Dan links de Volkegem naar boven, de kasseien van de Holleweg, den N8 over, de Kappelleberg naar beneden.

We reden nu verder richting Schorrisse waar ze nog altijd aan het werken zijn. Aangezien er toch een asfalt laag lag reden we er door, een vuile fiets ten kosten. We zetten ons parkoers verder via een onbekende maar lange helling. Eddy voelde hier zijn benen wat leeg komen en ging naar huis rijden, maar Merijenniezere komt samen aan. We beslisten dan om via de schelde naar Deinze te rijden zodat Eddy zich in ons wiel kon zetten.

We moesten natuurlijk nog een helling over om in Oudenaarde uit te komen. We gingen de Ladeuze pakken maar kwamen uit aan de Eikenberg. Onbekend voor Eddy, en de drang om hem te verkennen was hoog. Dan maar de Eikenberg naar boven. Samen reden we naar boven en zagen we een gelukkige Eddy met opnieuw een bedwongen helling op zijn CV, die mij zelfs toevertrouwde dat hij nog wat over had…volgende keer een tandje bij.

Verder reden we nog langs de schelde tot in Gavere, zo verder naar Deinze waar Eddy afscheid van ons nam. We rijden verder tot Machelen en zo naar Zulte.

Toch nog even dit, ALLE bordjes van deze mooie route zijn weggenomen. Jammer maar het zal zo eenmaal moeten. Binnenkort staan er op iedere hoek van een straat 5 bordjes met routes. Ik kan het begrijpen, maar vind het toch jammer.

Tot volgende week, ritje van Jeroen!

David

6 opmerkingen:

  1. Mooi verslagje David! Ziet er leuk ritje uit ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een zeer mooie, maar stevige tocht. Het weer was nog steeds niet dat. Ik had nog niet genoeg getraind in 2009, maar ja wie wel met zo'n weer ... En er zat een hele serieuze verkoudheid te steken. Zelfs nu heb ik geen stem !
    Maar het was een schittterende tocht, en joepie, die Eikenberg ben ik toch ook boven geraakt hé.
    Alleen ... waar zijn die bordjes van de Adriaan Brouwerroute naartoe hé ?

    Ik heb het gevraagd aan de provincie. Benieuwd wat die gaan antwoorden. I'll keep us posted !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Antwoord gekregen van de Provincie Oost-Vlaanderen over mijn vraag rond de bordjes van de Adriaan Brouwerroute. Het gaat als volgt:

    Beste,

    De borden zijn inderdaad weggehaald onlangs omdat er een nieuwe Adriaan Brouwerroute is. Die is gebasseerd op de het fietsknooppuntennetwerk en het is nu een thematocht geworden. De nieuwe kaart kost € 3/stuk en kan je bestellen via www.tov.be

    Met vriendelijke groeten,

    Toerisme Oost-Vlaanderen
    Sint-Niklaasstraat 2
    9000 GENT

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is een mooi parkoers..en zwaar ook;
    hebben in feite het zware stuk nog niet had!
    Ik ga proberen zoeken naar die bordjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leek me een schone rit! Weeral gemist... :-(
    Zondag kan ik er weer niet bij zijn gasten, dus mijn ritje nog even uitstellen...
    grtz

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.