zondag 16 december 2007

Zon 16-12-07: Min 4, wel heel fris om te starten hé.

Min 4 mag dan wel behoorlijk fris zijn om te starten, als het een tijd geleden is dat je er nog eens had opgezeten, dan mag het zelfs min 6 zijn om de fietstocht te starten.

Jaja, wat meer laagjes kledij aan en een mens is gewapend om de koude van min vier te trotseren.
Je rijdt dan wel geen uren zoals je doet als het niet zo koud is, maar je bent buiten, je fietst, je bent buiten, ... je verademt.

Peter was er ook weer bij vandaag. Hij deed vandaag effectief zijn blijde intrede. Dat hoor je toch vaak hé, in de decembermaand. Die blijde intredes hé. We moesten alleen op tijd terug in Deinze, want Peter wilde zijn blauw-zwart hartje gaan zalven kort na de middag in Brugge, waar Club partij gaf aan Sporting Anderlecht in de Jupiler-league. David zal het graag horen (hihi).

Nu met ons koud vriesweer was het tijdig terug zijn niet echt een heel groot probleem, zo bleek achteraf.

Minder goed was het onze Jeroen vergaan. Te grote werklust, te weinig aandacht, een onoplettendheid, een schoon meisje dat passeerde op het verkeerde moment (wie zal het zeggen), ... We weten het niet, maar hij heeft zicht danig bezeerd op het werk dat zijn vinger zo gesneden was dat er toch een aantal hechtingen in moesten. Hij zal gevloekt hebben onze Jeroen. En niet alleen omdat hij zijn vinger gekwetst heeft, vermoed ik. Laat hem maar goed soigneren, Jeroen !

Enfin, nu de rit. Om te beginnen was ik een kleine 5 min te laat aan de Kromme brug. Wat Peter allicht heeft doen denken: "het zal toch niet waar zijn ...". Maar nee, het was niet waar. Ik was er en bovendien was Andy hem al aan het tegenkomen. Bij de ontmoeting vlug nog wat van gedachten gewisseld zodat de rit effectief in de hoofdelijke gps van Andy kon worden uitgestippeld. Het is een goede gps, alleen dat stemmeke, dat zegt naar links of naar rechts, klinkt niet zo vriendelijk als in de TomTom-versie (hihi).

Ja, we zouden naar Aarsele rijden, dan naar Kanegem en Ruiselede, enfin een stuk van de Molenlandroute en terug.
In Wontergem, op weg naar Aarsele, kwamen we in de Houtbulkstraat een jonge gast tegen met een schoon masjien van Vermeeren die zich aansloot bij ons kleine groepje. We hadden compagnie.

Na enkele kilometers begonnen we een paar woorden te wisselen en -hoewel dat moeilijk is bij vriestemperaturen- was het ijs gebroken. Wederzijds respect was er: wij vonden dat hij al goed reed en hij vond dat wij er een schoon tempo op nahielden.
"Zeg maat, ge moogt gij altijd meegaan zulle !" werd die jongeling toegeworpen en dat is ook zo hoor ! We zeiden al iets van volgende zondag zijn we weer weg, maar de eindejaarsperiode zal daar wel een stokje voor steken.

In elk geval hebben we weer een hele mooie rit gemaakt. Niet uitermate veel (een 50-tal km) maar wel uitermate genoten. En meer moet dat weer niet zijn. De rit is helemaal uitgetekend om bikely.com en kan je hier op het interactieve kaartje bekijken.



Merijenniezere houdt het voor bekeken voor 2007. Iedereen zal wel plannen hebben rond Kerst en Nieuw die de wekelijkse zondagse afspraak moeilijk zal gaan maken. Vandaar dat we het zekere voor het onzeker kozen en de volgende afspraak op Driekoningen van 2008 vastlegden.
Mocht je in de tussentijd toch nog een ritje doen, stuur misschien toch iets. Je weet maar nooit dat je toch compagnie krijgt. Gelijk hoe, hou het voorzichtig bij alles wat je doet.
2007 was een mooi beginjaar van Merijenniezere. Op naar 2008 !

Feest met mate(n) en geniet met volle teugen en tot in 2008 !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.