zondag 2 december 2007

Kledij van Merijenniezere

De kogel is door de kerk. Relatief snel na het vormen van het groepje kwam het idee om ook een eigen kledij te hebben.

Maar dat is veel sneller gezegd dan gedaan. Wees daar maar van overtuigd !

Eerst is er het idee. Dan zijn er de vragen hoe, waar, wanneer, ... prijs, minimum productie, ...

Contacten met de Belgische firma's die dergelijke kledij maken, leerden me veel. Via de bedrijven Decca, Bioracer, Vermarc en De Geest kwam ik onder andere te weten dat er twee bedrukkingsmethoden zijn:
  • de sublimatie-methode: Bij sublimatiedruk worden prints (tekeningen, kleur, ...) met behulp van hitte met een kalandepers van papier op textiel overgebracht. Bij deze drukmethode is de prijs sterk afhankelijk van het aantal kleuren dat in het ontwerp werd gebruikt. Eén kleur is goedkoper dan 2 kleuren, ... Wit wordt hierbij niet als kleur gerekend.
  • de digitale methode: is een drukmethode via dewelke kleine oplages kunnen gemaakt worden. In oorsprong voorzien om heel snel een kampioenentrui te kunnen maken waar al onmiddellijk de juiste sponsor op staat. De eenheidsprijs is hier iets hoger dan bij de sublimatie-methode.
In elk geval zijn we daarna aan het ontwerpen geslagen. Tekenen en inkleuren was ons deel. Ontwerpen werder over en weer gestuurd, tot plots ... Ja hoor, het ontwerp er is.

Eenvoudig concept, donkerblauw en een ander soort blauw gecombineerd met wit voor de trui en een donkerblauwe broek met bretellen is wat we hopen te hebben tegen de volgende lente. Uiteraard heeft het merijenniezere-logotje ook zijn plaatsje gevonden in het ontwerp.
De zoektocht naar sponsors is in volle gang, zodat we mits reclame te maken voor die sponsors met een geheel eigen kledij tegen een aanvaardbare prijs kunnen rondrijden.

Hoe het er echt uitziet, houden we voorlopig nog even geheim. Maar wees gerust: het is mooi.

Wie zo'n set wil, wordt verzocht iets te laten weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.