zondag 4 januari 2015

4 jan 2015 - Merelbeke

Net zoals vorig jaar was de rit naar Merelbeke de opener van het Merijenniezere seizoen. Door de vriestemperaturen van afgelopen nacht was het behoorlijk glad geworden, waardoor velen er (wijselijk) voor kozen om binnen te blijven of later aan te zetten. Toch stonden we met zes aan de brug in Machelen: Eric, Dirk, Maarten, Joeri, Nic en ondergetekende.

Het eerste stuk lag er nog gevaarlijk bij. Eigenlijk waren het enkel de grotere banen die er goed bij lagen. Gelukkig kwam het zonnetje er al snel door, waardoor we vanaf Merelbeke op beter berijdbare banen terechtkwamen, maar toch was het nog steeds opletten geblazen. 

Even later, kort voor Gavere kreeg Nic een lekke band, waarmee hij de twijfelachtige eer heeft om de eerste MRNZR lekke band van 2015 te hebben. Het euvel was snel herstelt, zodat we verder konden rijden.

Voorbij Gavere kozen we ervoor om de helling rechts te laten liggen, om het gevaar niet op te zoeken. Vervolgens ging het langs Nazareth terug richting Machelen.

Leuk ritje, de afwezigen hadden ongelijk, al was het vaak op het randje, maar we zijn er zonder kleerscheuren doorgeraakt. De kop is eraf!



Wouter


1 opmerking:

  1. Zeer bedankt, Wouter, voor het verslag.
    Je voorbeeld toont net als dat van Tom aan dat het maken van een verslagje toch wel verrijkend is voor onze site en de club.

    Van harte.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.