zondag 11 januari 2015

11 jan 2015 - Tielt

Oorspronkelijk stond vandaag een rit naar Erpe Mere gepland, maar blijkbaar lag dat even te ver, waardoor de rit er eentje werd naar Tielt. Met 11 stonden we aan de brug in Machelen: Eddy, Tom, Gunter, David, Eric, Wim, Vincent, Dirk, Céderic, Koen en Wouter. 

Via Kanegem en Aarsele ging het richting de flank van de Poelberg naar Tielt. Van daaruit ging het via opnieuw de poolberg naar Meulebeke. In dit eerste stuk was het vooral beuken tegen de wind. Dankzij enkele sterke mannen op kop bleef het tempo goed strak, als je achteraan eventjes in de wind kwam, was het beuken om in het wiel te blijven. Eens we aan Meulebeke kwamen hadden we meer geluk en werd het grotendeels meewind, dat gecombineerd met wat open vlaktes zorgde ervoor dat het al heel wat aangenamer is. Het inspireerde David voor een demarrage, die hij even later moest onderbreken omdat de ‘kopgroep’ verkeerde kant uitging.

Na 64 km kwamen we terug aan de brug in Machelen. Een mooi maar winderig ritje!




1 opmerking:

  1. ik was niet in form. Koude vingers maar ook een beginnende verkoudheid zullen hier mee aan de basis gelegen hebben. Nu zit met een papieren zakdoekje in de neus ;-)
    Bedankt voor de rit, het gezelschap en het verslag met foto's zowaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.