dinsdag 4 februari 2014

02-02-2014 : Naar Bellegem ...

Eddy, Dirk, Tom Vl, Maarten, Vincent, Wim, Philip en Tom L waren allemaal om 9:00 present aan het startpunt in Machelen voor een tocht richting Bellegem.

De rit van vandaag stond op de kalender van MeRijenNieZere aangekondigd als volgt :
Traditioneel trekken we in het voorjaar ook eens naar Bellegem... halfweg de rit zitten we daar een 15tal kilometer bezig, kijk maar eens naar het profiel...Opwarmertje om in februari ECHT de Vlaamse Ardennen binnen te trekken...
Met die aankondiging was niets mis hoor.  Ginds in de streek rond Bellegem weten ze ook goed genoeg dat naar de bakker rijden niet iets is als hier in Zulte bij voorbeeld.



Wij weg om 9 uur dus.  Dat onze ritten op voorhand mooi zijn uitgetekend, waarvoor het nu toch ook wel het moment is om Michael hiervoor uitdrukkelijk te danken.  Niet zo evident om telkens opnieuw deftige afwisselende ritten uit te tekenen, denk ik zo.  Zodus, Michael, uit naam van ons allemaal een hele dikke merci.  Dat onze ritten op voorhand zijn uitgetekend is een voordeel.  Ben je wat te laat, dan kan je inschatten waar je de groep ergens zou kunnen tegen komen.  Zo kwam de hardwerkende Michael ook nog aansluiten toen we aan de overkant van de vaart naar Zulte toe aan het rijden waren.

Tegen de wind in hé.  Tom en Maarten op kop, en die gaven geen krimp.  Achter hen dacht iedereen dat er voor die gangmakers blijkbaar niet veel wind was.  Azo rijden ... Sterk kerels.  Na hen was het aan Dirk en ik.  "Dat zal een stukske minder zijn" zeiden we zo goed als in koor hé Dirk.  Wij 2 waren dan ook de eminence grise van de groep hé maat.

Soit, als ik zo blijf schrijven geraak ik nooit terug thuis.  Langs de Leievaart ging het naar Zulte waar we via de Limnanderdreef langs de markt kwamen in Zulte.  Van Zulte uit gingen we naar St Eloois Vijve om nog een passage aan onze Sponsor Electra Contractors te brengen en dan in bijna rechte streep naar Harelbeke te rijden.

Via Stasegem ging het naar Kortrijk. Van Kortrijk naar Marke en daar begon het al.  Een helling.  Het zou niet het enige zijn.  Hoe meer we naar Bellegem reden, hoe meer er kwamen ... en niet altijd van de simpelste.  Nu, ik ga ook niet overdrijven ... het zijn natuurlijk geen Vlaamse Ardennen, maar toch ... zoals de aankondiging op de kalender zei ... een prima opwarmertje.

Het vervolg van de route bracht ons hellingsgewijs richting Zwevegem.  Het werd weer vlakker.  Via Vichte en Waregem kwamen we terug naar huis.

En mag ik hier nog aan toevoegen dat het, los van de wind, voor de tijd van het jaar ronduit schitterend weer was met volop zon, die de landschappen waar doorheen we reden een hele mooi kader bezorgde.  Dat noemen ze zeker wieler-toerisme.

Kortom, een hele fijne rit in fantastisch gezelschap.
Volgende week gaan we nog een ietsje bijkruiden hé


Tot dan,
Eddy

6 opmerkingen:

  1. Ik wilde nie onder doen voor de Maarten het was hem die het tempo de hoogte injoeg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Maarten heeft een grote motor he. Blij dat hij er was.

      Verwijderen
    2. Ja, Maarten heeft een grote motor he. Blij dat hij er was.

      Verwijderen
    3. kiekens, 'k heb Tom zijn rem nog moeten dicht knijpen of hij was er alleen vandoor gereden.

      Verwijderen
  2. ik ben content dat ik eindelijk mijn start buiten op de fiets gemaakt heb ! en het was meteen een schot in de roos qua 'leuk ritje' ! met dank aan de 8 medegezellen !!
    ps : gisterenavond de eerste 30km van de rit van zondag op mijn tacx gereden ... het belooft terug een pittig ding te worden

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.