zondag 21 juli 2013

Zon 21 juli 2013 Naar moeskroen en estaimpuis

Nationale feestdag, kroning van een volgende kop om onze postzegels te ontsieren, afstand van de vorige die dat deed.

Geen enkele van die 3 zal echter in de herinnering achterwege blijven van Tom L , Gunther C, David DB, .Maarten H en mezelf als je ons naar deze datum zou vragen....

Wel de rit die bij mrnz - a bloc VZW vandaag op het programma stond. Mooie 100km in stralend zomers verlofweer.

We vertrokken vanuit Machelen richting Zulte langs de Leie en de schone Limnanderdreef. Op de markt passeerden we meneer pastoor die ons wederbegroette met een "ah de wielerterroristen". Visionair zijn ze toch he die kerkwerkers want het zou een terroristische rit worden...


Via de Gentse weg richting Sint Eloois Vijve en dan langs sponsor ELECTRA CONTRACTORS terug de Leie opzoekend, die we zouden volgen tot in Kuurne.

Lichte rugwind constant , snelheden in de grootte orde van 32 a 34 per uur, 2 per 2.

In Kuurne zochten we geleidelijk wat binnenwegen op, zo Bissegem dwarsend om uit te komen in Wevelgem.

Daar namen we de Lauwestraat, die wonderbaarlijk richting Lauwe loopt.... Van hieraf zat het stuk van het parcours dat eerder glooiend tot heuvelachtig te noemen valt. Vanuit Lauwe dan richting grondgebied Aalbeke. We moesten hier wel efkes door een vinkenzetting. Heel behoedzaam en muisstil. Met alle respect voor de vogelende liefhebbers.

Via nog wat binnenwegen met toch wel wat mooie hellende stroken kwamen we in Moeskroen uit. De grote maar wel goed en vlot berijdbare hoofdweg bracht ons gemakkelijk langsheen de flank van deze typische Waalse stad richting Luigne.

Van hieruit dan verder naar Estaimpuis.

We begonnen stelselmatig aan de terugweg, de wind zat eerst nog een stuk in de flank maar zou voor de tweede helft in het nadeel blazen. Er stond echter maar een zuchtje wind en vooral .... Ons 5man sterk pelotonnetje begon spontaan wat rond te draaien en zo onderhielden met heel weinig moeite onze kruissnelheid van in de heenweg van halfweg de 30 per uur. Enkel nog wat leren voelen van welke kant de wind komt om niet 'in de wind' te zitten ronddraaien.

Via Herinnes bereikten we Pottes. Daar draaiden we de weg op die ononderbroken tot Berchem loopt. Ideaal om verder mooi rond te draaien.

Halfweg lag nog 1 grote hindernis op ons te wachten : de Kluisberg die we beklommen vanuit Orroir. Ikzelf reed mijn eigen tempo bergaf maar bevraging nadien leert dat David bergkoning mag genoemd worden voor vandaag, op 10 meter gevolgd door Tom L. Cadel was er ook dicht bij.

Vanaf Berchem luwde ons tempo een stuk maar daalde toch maar zelden onder de 30. Gekende en typische terugrit richting Kaster, Anzegem. Dan richting Wortegem. Via de binnenweg richting Nokere en de flanken van het kasteel, waar het nu David was die zijn grotere versnelling uitteste, in navolging van Steve enkele weken terug tijdens de rit van de PALLIETERVRIENDEN.

Uiteindelijk een rit van een dikke 100km met een gemiddelde einde de 31 per uur. Iedereen content over de rit.

Voor volgende week warme oproep, vandaag niet zo moeilijk om te doen, om mee te komen naar de rit van pays des collines de luxe.... Superrit! Start om 8uur in Machelen zoals anders.

Tot dan!

Michael

3 opmerkingen:

  1. Beire ritje, mooi parkoer, mooi weer, aangenaam gezelschap en rijen tot wanneer we niet meer kunnen....en dan nog waren die bleven gaan!! Bedankt gasten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kleine lapsus er toch ingeslopen.... Ik steek het op de warmte : ja ik reed mijn eigen tempo bergaf op de Kluisberg, maar eigenlijk hoofdzakelijk bergop hoor... Laat dat duidelijk zijn.

    Daarnaast slaat david trouwkadoblokken met voorhamers...
    Indien hij de eerste dagen zin heeft : in mijn garage staat nog dergelijk obstakel...

    Michael

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waar is de "vind ik leuk" knop? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.