zondag 16 oktober 2011

Zon 16-10-2011: Target Oosterzele

Drie keer is scheepsrecht, naar het schijnt.  De rit die we vandaag op deze frisse morgen reden stond eerder al een paar keer geprogrammeerd, maar telkens waren er wel een paar omstandigheden die ervoor zorgden dat de rit nog steeds in de voorraadpot zat.

Gedaan nu, we hebben hem kunnen rijden deze morgen.



Het was fris genoeg deze morgen.  Deftige handschoenen waren totaal geen overbodige luxe.  We zagen dat de zon haar best zou doen om de temperatuur iets omhoog te stuwen, maar we waren vroeg op pad en wellicht daardoor was het best koud tijdens het eerste uur.

Redelijk snel na het starten reden we langs de vitrine vol gloedjenieuwe Opel's van onze sponsor Opel Dhont GJL om zo langs een andere weg Deinze op te zoeken.  Van in Deinze reden we naar Petegem om zo naar Astene en De Pinte te rijden.Verder ging het naar Eke en Semmerzake en was het biljartvlakke voorbij.  Via Vurste en Munte kwamen we in Moortsele.

Waar het juist was weet ik niet meer maar een van de gezellen zei: "als je ziet waar dat huis staat, betekent dit dat het na de bocht ferm omhoog zal gaan".  Zijn woorden waren profetisch.  Terugschakelen en veel kracht zetten was de boodschap.  Verrassend eigenlijk.

Ondertussen was de zon geslaagd in de lichte opwarming van de voormiddag.   Eigenlijk prachtig fietsweer.

Oosterzele, Balegem en Dikkele waren gemeenten die ons parcours doorheen bracht.  Héél véél wegen waar we nog weinig of niet doorgereden waren.  Beerlegem, Hermelgem ... je volgt het maar op de kaart.  We kwamen nog in Mullen en Wannegem, en duidelijk was dat het eindpunt van onze schitterende rit zich aan het aankondigen was.

Voor we het wisten passeerden we de Zandvlooi in Lozer en was de rit zo goed als voorbij.  En of we genoten hebben.  Zij die er niet bij waren hadden wéér ééns ongelijk.  Tot de volgende.


1 opmerking:

  1. Frisse morgen... ik zou wel f***ing koud durven zeggen. Merci voor de handschoenen Eddy!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.