dinsdag 1 februari 2011

Zon 30-01-2011: In de vrieskou naar Merelbeke en Baaigem

Voor volgend seizoen moeten wij zeker captain iglo eens aanspreken, want met de weersomstandigheden waarbij er ook terug vandaag een vrij talrijke opkomst was, zou die man zeker te vinden zijn voor een deftige sponsoring van merijenniezere.

Enfin, met een extra windvest, een dubbel paar beenstukken, drie paar kousen (sommigen onder ons ook wat nylonkousen) en een stevig paar handschoenen trokken Peter, Eric, Gunther, Maarten, Vincent, Eddy en Michael op pad.

Het ging eerst gezapig ‘opwarmend’ (lees: afkoelend) langs de Leieboorden richting Deinze, waar we dan via iets grotere wegen kronkelend richting De Pinte reden. Onze captain iglo Eddy sloeg net voor De Pinte af, om buiten-fietselijke verplichtingen te kunnen bijwonen op het gepaste uur. 

Klik op de kaart voor een grotere weergave met meer mogelijkheden


Na De Pinte ging het verder via vlakke wegen richting Merelbeke. Gunther, Eric, Maarten en Vincent deden al het kopwerk. Aanhangwagen Michael sleepten ze mee in de luwte. In het wiel was de gevoelstemperatuur minstens twee graden warmer dan op kop, maar dat was niet de enige reden om die positie uit te kiezen. Trouwens, om maar mee te geven : de verschillende apothekers- en benzinestationthermometers, alsook de gloednieuwe en design garmin fietsgps van Gunther, de touch screen edge 805, duidden een temperatuur aan van MIN 5 graden Celsius…

De bidons waren ondertussen al lang ijsklompen geworden, behalve die van Eric, die zijn bidon spitsvondig in de achterzak van zijn fietstruitje gestoken had, dicht bij de lichaamswarmte.

Vanaf Merelbeke begon het parcours dan tijdelijk net iets glooiender te gaan, met vooral de grote weg vanaf Merelbeke naar Baaigem met enkele vrij lange ‘lopers’. Bij momenten moesten we Gunther en Maarten wat intomen. Chapeau met hun conditie momenteel!

Eenmaal weggedraaid richting Gavere hadden we de koude noordoostenwind in de rug en ging het terug over vlakke wegen stukken makkelijker.

Vanaf Nazareth begonnen de meesten af te draaien van de uitgestippelde route richting huis, vermoedelijk vooral richting de huiselijke warmte…

Kortom, het had iets idyllisch vond ik, waarbij de afwezigen ongelijk hadden (weeral eens…). We hopen voor komende zondag op terug droog maar toch bij voorkeur ietske warmer weer…

Michael

4 opmerkingen:

  1. alle, goed dat het tripje toch plezant was...kvond het beetje te kou. In de namiddag was ook het fris genoeg:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. koud?

    In Siberiƫ is het pas koud :)

    Een mooi en plezant ritje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verslagje!

    :-)

    Gunther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na st-eloois-vijve toch nog een keer alles gegeven hoor !!Leuke rit trouwens !!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.